Velkommen til kurs med SalsaNor.

Komme i gang med salsa?

Har du lyst å lære deg salsa? Det synes vi er en glimrende idé!

SalsaNor har siden 1999 kurset tusenvis av mennesker i salsa og andre latin-amerikanske danser. Mange blir hekta på dans og finner nye venner. Noen kommer også i bedre fysisk og psykisk form, og opplever økt livsglede fra den smittende energien i denne musikken og dansen. Vitnemålene er mange, og de er også drivkraften for at vi i SalsaNor er inspirert til å skape mange livsglade arrangementer for tusenvis av nye mennesker som oppdager en ny verden sammen med oss. NYE KURS I TRYGGE OMGIVELSER STARTER 31. AUGUST. Scroll ned for mer info!

INFO SALSANOR TRONDHEIM ? – TRYKK HER

Kurs i Oslo

Velkommen til  SalsaNor Oslo sin side for kursplan!

NYE KURS starter 31.august, i freshe, nye danselokaler hos Dancify, midt mellom Hasle og Økern. Adresse: DANCIFY, Eikenga 11, Oslo (3.etg.). God plass og GRATIS parkering.

SalsaNor Oslos første kursrekke i høst går over 7 tirsdager, fra 31. august til 19. oktober.  Kursfri i høstferien uke 40 (tirsdag  5.oktober). Vi har valgt å starte med flest kurs der vi ikke danser i par, da pandemi-situasjonen fortsatt er aktuell, og man fortsatt anbefaler bevissthet rundt avstand. Vi følger max.-grensen for innendørs kurs, som er 30 personer.

DIREKTE TIL KURSPÅMELDING

Kursene som tilbys denne første runden, er:
Cuban Elegance m/Yassell Lopez Rodriguez   fra litt øvet nivå i salsa
I denne klassen er det fullt fokus på den feminine siden av cubansk salsa. Yassel har utviklet et eget konsept, som han har blitt kjent for langt utover landegrensene, hvor han formidler elegansen og snerten i den cubanske dansen. Og det uten overdreven armbruk; bare akkurat passe og stilfullt.
Vi er innom både Rumba, Afro og Son, hvor vi bruker fotarbeid, koordinasjon og musikalitet, og riktig bruk av armer. To av kurskveldene har spesielt fokus på balanse, og å danse med mer selvtillit og kontroll “on heels”!
Bring it on, sier vi. Dette trenger vi!!

Afro Cuban – Técnica Yoruba m/Yassell Lopez Rodriguez  åpent nivå
Endelig kan vi presentere et kurs i grunnleggende afrocubanske bevegelser. Afrocubansk dans er en sentral del av den cubanske dansetradisjonen, som har blitt mer og mer populær å lære seg for salsadansere og andre danseinteresserte de siste årene. Det brukes alene, og de brukes i improvisasjon i salsa, rueda m.m.

For å kunne danse de ulike Orishas (dansemønster knyttet til ulike helgener i Orishas-tradisjonen) , eller danse Palo og andre afrocubanske sjangere på rett måte, så er det et sett med bevegelser og teknikker man først må lære å beherske. Disse får du i dette kurset hvor vi hver uke øver på de  bevegelsene rent teknisk, og forstår hvor i kroppen impulsen til bevegelsene skal komme fra, balanse, hvordan puste riktig m.m. Etter hvert introduseres bevegelsene vi har lært i de første og mest sentrale Orishas-dansene.

Dette er Yassells spesialfelt, og han har mangeårig erfaring med å undervise grunnlaget for riktig kroppsbruk i dans til skandinaviske kursdeltaker.

Salsa Basic m/Reidun Svabø    nybegynner nivå 
Alle har vært nybegynnere en gang, og SalsaNor har over 20 års erfaring med å introdusere nye til salsadansen.
I løpet av kurset bygger vi et solid grunnlag av alle de nødvendige grunntrinnene du må kjenne til for etterpå å kunne føle deg trygg på dansegulvet. Vi blir godt kjent med salsarytmen, lærer hvordan vi bruker vektforflytning aktivt slik at det ikke bare er trinn, men både ser ut som og føles som SALSA!
Tiden er inne for å lære seg noe nytt, og vi lover god energi og musikk til å bli glad av. Og en liten advarsel allerede nå: Salsa er vanedannende! :D
På nybegynnerkurset vil alle som er fullvaksinerte kunne bytte partner seg imellom. Øvrige kursdeltakere danser med samme partner gjennom kursrunden.

Mambo Cha m/Yassell Lopez Rodriguez   åpent nivå
En leken og fantastisk gøy klasse hvor vi kombinerer den elegante mamboen med den smittende cha cha cha-rytmen, to av de cubanske stilartene fra 1940-50-tallet, som bl.a. danner grunnlaget for salsa.
Etter en grundig gjennomgang av trinn og teknikk for hver av de to stilartene, skal vi bruke mye tid på å få de riktige cubanske bevegelsene som hører til disse dansene, samt å få musikaliteten under huden.
Dance as Healing m/Clarice Ekperedinma Okeke  åpent nivå, passer for alle
Dance as Healing er et kurs som baserer seg på ulike Afrikanske og Karibiske tradisjonelle danser og bevegelser, og hvor tanken er at hver individuelle sjel og rytme har sin plass i en større helhet. Kurset utforsker den feminine skaperkraften, men er ikke bare for kvinner, da den afrikanske tilnærmingen ser på det maskuline og feminine som sammenvevde deler av helheten. Underveis i kurset jobber vi med pust, bevegelse, grounding og meditasjon. Dette gjøres for å kunne dele, åpne opp og styrke selvfølelse, intuisjon og bevissthet. Intuisjon leder til den beste dansen når man danser for sin egen helbredelse og velvære.

Dette var kursene som SalsaNor tilbyr i første kursrunde høsten 2021. Neste kursrunde, som starter i oktober, satser vi på å kunne presentere et fullt kursprogram med flere par-klasser og med ringdansen Rueda de Casino.

Følg med på Facebook-sidene våre for oppdatert info til enhver tid.

Påmelding til kurs

Rabatter

* Studentrabatt kr 100,- pr påmelding. Ta med gyldig student-ID ved oppmøte.
* SalsaNor medlemsrabatt er vanligvis kr. 100 pr kurs (se spesifikk informasjon pr. kursrunde)

Påmelding

Det er begrenset antall plasser på kursene. Førstemann til mølla!
Hvis du har spørsmål, ta kontakt med post@salsanor.com

Ny deltaker? Prøvetime

Vi tilbyr gratis prøvetime for nye deltagere hvis det er ledig kapasitet på kurset. Forutsetningen er at du har sjekket at du matcher det beskrevne nivået. Ta kontakt med post@salsanor.com på forhånd hvis dette er interessant for deg.

SalsaNor Medlemskap
SalsaNor-medlemskap koster 100,- og gir ulike rabatter både ved påmelding til SalsaNor Oslos kurs, og på de fleste andre SalsaNor-arrangementer.

Kjøp medlemskap til SalsaNor her! 

Velkommen på kurs! 

Bli medlem her